De ouders van De Sleutelbloem kunnen op een snelle manier geïnformeerd worden via ‘schoolapp’. Door deze Klasbord ouderapp te installeren op de smartphone kunnen ouders snel de laatste berichten ontvangen en nalezen, de agenda van evenementen raadplegen, de nieuwsbrief ontvangen en lezen en gesprekken met de leerkrachten inplannen. De naam van de app is Klasbord ouderapp. 
Hieronder leest u de berichten die op Klasbord geplaatst zijn.
Bericht van directie: Jeugdeducatiefonds en kerstpakket

Beste ouders en verzorgers,

Onze school is aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds. Een fonds dat scholen ondersteunt bij armoede in gezinnen. 

Dit fonds wordt door school ingezet voor de bekostiging van de boterhammenbar en het schoolfruit. Maar ook het boek dat de kinderen voor de herfstvakantie hebben ontvangen wordt bekostigd uit dit fonds.

Wij kunnen als school niet bepalen welke leerlingen hiervoor in aanmerking komen, voor ons is elk kind gelijk. Wat maakt dat het aanbod van het Jeugdeducatiefonds aan alle kinderen op onze school wordt aangeboden.

Nu heeft het Jeugdeducatiefonds ervoor gezorgd dat zij gezinnen een kerstdiner/kerstpakket kunnen aanbieden. Dat kunnen we helaas niet voor alle kinderen regelen. Maar wel voor gezinnen die deze steun goed kunnen gebruiken.

Dus ik wil u hierbij uitnodigen als u interesse heeft in een kerstdiner/kerstpakket zich aan te melden bij Barbara. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden, het kerstpakket is gratis en we gaan vertrouwelijk om met uw aanmelding.

Ik wil u uitnodigen om hier gebruik van te maken, loop bij Barbara even binnen.

Met vriendelijke groet,

 Angelique de Vries

Directeur Kindcentrum De Sleutelbloem 


Energiebespaaravond voor ouders op 1-11-2022 19.00-20.00 uur

Beste ouders en verzorgers,

Ik wil u hierbij vragen om u in te schrijven voor de Energiebespaaravond zodat we voldoende zitplaatsen kunnen regelen. In een bericht voor de herfstvakantie heb ik al een vooraankondiging gedaan over deze ouderavond.

Dinsdagavond 1 november 19.00-20.00 op het Sleutelplein.

Hoe kan ik energie besparen en mijn energierekening verlagen? Hoe krijg ik mijn kinderen zo ver dat ze meedoen?

Er is een energiecoach die praktische tips & tricks deelt over hoe je kunt besparen en hoe je daar direct voordeel van hebt. Zodat je dezelfde dag nog kan beginnen met besparen!

Ik hoop u te mogen verwelkomen.

Bent u niet in de mogelijkheid om in de avond te komen, dinsdagochtend 1 november van 8.00-9.00 uur is de wethouder van milieu, Brigitte van den Berg op de Sleutelbloem. Zij praat graag met u over energie besparen, isoleren en meer groen om ons heen. Loop binnen en schuif aan: stel uw vragen, vertel uw ideeën en uit uw zorgen.

Met vriendelijke groet,

Angelique de Vries

Directie

Kindcentrum De Sleutelbloem

Schoolplein vanaf dinsdag 25-10

Beste ouders en verzorgers,

Vanaf morgen, dinsdag 25 oktober wordt het gehele schoolplein geopend voor de kinderen om tijdens en na schooltijd te kunnen spelen. Het plein is nog niet helemaal af. De planten en de bomen worden in november/december geplant. En er zijn nog een aantal kleine zaken die nog afgerond moeten worden. Zoals een afsluitbaar hek tussen het peuter- en kleuterplein en het plein voor de midden- en bovenbouw. Belangrijk: het grote klimtoestel kan nog niet in gebruik worden genomen. Dit moet nog gekeurd worden. Op 7 november komt de inspecteur. 

Dat betekent ook dat de kinderen vanaf morgen weer door de eigen ingangen naar binnen mogen. Er verandert niets voor de kinderen en ouders van de peuters en kleuters. De kinderen en ouders van onderwijsteam 3-4 mogen zich verzamelen op het grote plein tegenover de hoofdingang van het schoolgebouw. Hier worden de kinderen opgehaald door de leerkrachten en na schooltijd staan hier de kinderen te wachten op de ouders en verzorgers om naar huis te gaan.

De kinderen van onderwijsteam 5-6 en 7-8 gebruiken de ingangen die voor de verbouwing van het schoolplein ook werden gebruikt.

Morgen bespreken de leerkrachten de spel- en beweegregels van het schoolplein. Wat is er allemaal te doen op het plein, hoe gaan we om met de materialen en de natuur. We hebben gesproken over de bedoeling van een groen schoolplein. Want naast plezier en ontspanning, draagt een groen schoolplein ook bij aan meer beweging, verbetering van het sociale klimaat op het plein en duurzaamheid. Het plein is klimaatbestendig en biedt een goede oplossing bij hevige regenval en langdurige droogtes.

Ook na schooltijd zien we de kinderen graag op het plein buitenspelen. Voor ons heeft het plein ook een wijkfunctie. Het is een ontmoetingsplaats voor kinderen en volwassenen. Een plaats waar je elkaar kunt zien en spreken. En waar je fijn kunt spelen in de natuur met vrienden en vriendinnen. Let op: er is na schooltijd geen toezicht vanuit school.

Een gedeelte van ons grote plein gaat wel afgesloten worden na schooltijd. Het gaat om het peuter- en kleuterplein dat voortaan na 14.30 uur gesloten wordt. Dit plein gaat gebruikt worden door de BSO en de peuteropvang. Vanwege het overzicht op de kinderen en de veiligheid op het plein, is niet meer mogelijk om op dit gedeelte van het schoolplein na schooltijd nog even te blijven spelen. Wel kan er nog gespeeld worden op het midden- en bovenbouwplein. We willen u dan ook vriendelijk vragen om na schooltijd direct dit plein te verlaten zodat de kinderen van de BSO en de peuteropvang hier kunnen spelen met toezicht.

Het plein wordt binnenkort feestelijk geopend. Dat gaat gebeuren met de plaatsing van de nestschommel waar de kinderen geld voor hebben opgehaald. We hebben niet het volledige bedrag bij elkaar gespaard, maar dat lost de school op. We zijn al zo blij met alle bijdrages die we hebben mogen ontvangen. Nogmaals onze dank hiervoor.

We zien u morgen weer op school met de kinderen.

Met vriendelijke groet,

Angelique de Vries

Melanie Clots

Directie

Save the Date! In gesprek over energiebesparen en het klimaat

Beste ouders en verzorgers,

Ik wil u hierbij informeren over twee momenten op dinsdag 1 november waar ik u voor wil uitnodigen om bij aanwezig te zijn.

Ik ben de klimaatburgemeester 2022 in Beverwijk tijdens de klimaatweek. Ik zal in deze twee weken aandacht vragen voor het klimaat in onze gemeente. Specifiek gericht op meer groen op de schoolpleinen, milieueducatie op scholen, kansengelijkheid en armoede in gezinnen.

In de klimaatweek (start 31 oktober) vinden er op allerlei plekken in Beverwijk en Wijk aan Zee klimaatgesprekken plaatst.

Op dinsdagochtend 1 november van 8.00-9.00 uur is de wethouder van milieu, Brigitte van den Berg op de Sleutelbloem.

Zij praat graag met u over energie besparen, isoleren en meer groen om ons heen. Loop binnen en schuif aan: stel uw vragen, vertel uw ideeën en uit uw zorgen.

Er is koffie en thee en een broodje van de boterhammenbar.

Ook wordt er een Energiebespaaravond georganiseerd op dinsdagavond 1 november 19.00-20.00 op de Sleutelbloem

Hoe kan ik energie besparen en mijn energierekening verlagen? Hoe krijg ik mijn kinderen zo ver dat ze meedoen?

Er is een energiecoach die praktische tips & tricks deelt over hoe je kunt besparen en hoe je daar direct voordeel van hebt. Zodat je dezelfde dag nog kan beginnen met besparen!

Ik hoop u te mogen verwelkomen. Na de vakantie vraag ik u in te schrijven voor de energiebespaaravond zodat we rekening kunnen houden met voldoende zitplaatsen.

Met vriendelijke groet,

Angelique de Vries

Directie

Kindcentrum De Sleutelbloem

Boterhammenbar op De Sleutelbloem

Beste ouders/ verzorgers,

Graag willen wij u informeren over de Boterhammenbar bij ons op school vanaf maandag 31 oktober 2022.

Het leven is in korte tijd een stuk duurder geworden. Niet alleen de energieprijzen zijn gestegen, ook de boodschappen zijn duurder geworden. 

Het Rijk heeft daarom besloten om het Jeugdeducatiefonds een subsidie te verstrekken. Vanuit de subsidie is het mogelijk voor scholen die bekend zijn met het Jeugdeducatiefonds om een Boterhammenbar op school te organiseren. Op die manier kunnen kinderen met een gevulde maag de dag op school beginnen. De boterhammenbar is voor alle kinderen van de school toegankelijk.

Ons kindcentrum werkt samen met het Jeugdeducatiefonds en kan hierdoor de Boterhammenbar organiseren en dat willen wij als volgt doen:

  • U kunt uw kind(eren) inschrijven om een boterhammetje op school te eten. Per dag kunt u aangeven of uw kind(eren) gebruik maken van de boterhammenbar. Opgegeven voor de boterhammenbar betekent ook komen, omdat er inkopen worden gedaan voor het aantal kinderen op die dag.
  • Wanneer u uw kind(eren) heeft aangemeld om gebruik te maken van de Boterhammenbar, worden zij op die dagen om 08.00 uur op school verwacht. De kinderen gaan om 08.20 uur richting de eigen klas.
  • De Boterhammenbar wordt georganiseerd op het Sleutelplein. Hierbij vragen wij de ondersteuning van twee hulpouders per dag. Later sturen wij een bericht met een oproep voor hulpouders. De kinderen van de hulpouders kunnen mee eten.


Vanaf woensdag 12 oktober kunt u uw zoon en/of dochter inschrijven bij Barbara Abbenhuis (administratie) of u kunt een mail sturen naar info@desleutelbloem.nl

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd over de Boterhammenbar. 

Met vriendelijke groet,

Angelique de Vries

Melanie Clots

Directie Kindcentrum De Sleutelbloem 


Activiteiten herfstvakantie

Stichting Welzijn Beverwijk organiseert weer allerlei leuke activiteiten in de herfstvakantie.

Zie bijlage voor meer informatie.

Flyer herfstvakantie 2022
Doe weer mee (1)
Kort weekendbericht

Beste ouders, verzorgers,

Even een kort weekendbericht met een leuke mededeling: gisterenavond vond het scholenvolleybaltoernooi plaats in de Walvis. Deelnemers waren 8 scholen uit Beverwijk, zoals onder andere de Sterrekijker, Panta Rhei, de Anjelier. En ook de Sleutelbloem had een enthousiast team samengesteld.

Met wat mooie blocks van meester Jan, en een paar pittige services van juf Brigitte en wat slimme trucjes van juf Maaike kwam het Sleutelbloemteam in de finale. Dat werd nog heel spannend! We begonnen met een achterstand maar uiteindelijk na een paar mooie acties van meester Max en juf Nynke en een smash van juf Irene en de bezielende coaching van juf Debbie, behaalden we de overwinning.


Sleutelbloem kampioen!!


Vrijwillige ouderbijdrage

Beste ouders/verzorgers,


Het volgen van het onderwijsprogramma is in het basisonderwijs gratis, het wordt door de overheid betaald. Daarentegen bekostigt de overheid niet de feesten en activiteiten die gevierd worden in de school. Bijvoorbeeld Sinterklaas, sportdag, afscheidsavond enz. Hiervoor wordt er een ouderbijdrage gevraagd. De activiteitencommissie organiseert, in nauwe samenwerking met de leerkrachten, de feesten en activiteiten. De hoogte van de ouderbijdrage wordt jaarlijks, door de MR vastgesteld. De MR kan u desgewenst nader informeren over de besteding van de bijdrage per activiteit.

Voor het schooljaar 2022-2023 is de vrijwillige ouderbijdrage vastgesteld op € 15,- De directie verantwoordt de inkomsten en uitgaven uit de ouderbijdrage jaarlijks aan de MR. 

De incasso van de ouderbijdrage van € 15,- zal begin oktober plaatsvinden middels Schoolkassa. U ontvangt hiervoor een e-mail met een link om online te betalen. 

Met vriendelijke groet,

Barbara Abbenhuis

Administratie

Ouders gezocht: uitnodiging startavond activiteitencommissie

Beste ouders en verzorgers,

Ik wil u hierbij informeren over de startbijeenkomst van de activiteitencommissie. Voor sommige ouders bekend en ook voor vele ouders nog onbekend.

Ook dit jaar willen we weer alle ouders van harte uitnodigen.

Ouders zijn belangrijk voor onze school. Men hoort wel eens zeggen: "Een basisschool kan niet functioneren zonder de hulp en steun van ouders." En eigenlijk is dat ook zo. 

De activiteitencommissie organiseert samen met ouders en leerkrachten verschillende activiteiten, die buiten het reguliere onderwijs en buiten het reguliere schoolbudget vallen. Dit zijn feestelijke activiteiten, zoals Sinterklaas en Kerst, de sportdag, een voorjaarsfeest, de avondvierdaagse en de schoolfotograaf.  


De school kan niet zonder de hulp van de ouders. De school is op zoek naar ouders die de activiteitencommissies willen gaan versterken. Daarnaast hebben we mogelijk ook nog ouders nodig die ons weer willen helpen met het schoonmaken van kleuterspeelgoed en wellicht ook luizenouders.


Dinsdag 27 september van 19.00 – 21.00 uur vindt er een startbijeenkomst plaats voor alle ouders en leerkrachten van de activiteitencommissies. Tijdens deze startbijeenkomst maken de ouders en leerkrachten kennis met elkaar. Daarnaast worden de eerste afspraken met elkaar gemaakt om elkaar te informeren over de taken van de commissie. We sluiten de avond af met een gezellige bingo met een paar leuke prijzen.


Wilt u meer weten over onze activiteitencommissies, of wilt u zelf meehelpen en meedenken om onze activiteiten tot een succes te maken? U kunt zich opgeven voor de activiteitencommissie door zich in te schrijven voor de startbijeenkomst via Klasbord.


Tot dinsdag 27 september, we zijn dankbaar voor uw hulp en inzet.


Met vriendelijke groet,


Angelique de Vries

Melanie Clots

Directie

Kent u het Jeugdfonds Sport en Cultuur?

Beste ouders/ verzorgers,


Het Jeugdfonds sport & cultuur is een fonds dat gesteund wordt door het Rijk en de gemeente. Zij zorgt ervoor dat het lesgeld/ de contributie voor bijvoorbeeld de sportclub, muziekles of zwemles wordt betaald voor kinderen waarvan de ouders dat zelf niet kunnen betalen. Het doel van het Jeugdfonds sport & cultuur is om alle kinderen mee te kunnen laten doen en laten ontdekken wat ze leuk vinden.

Ook de naschoolse activiteiten die door de Sleutelbloem georganiseerd worden, komen hiervoor in aanmerking. Wij vragen hiervoor een kleine bijdrage per keer. Is uw kind enthousiast en wil het vaak aan alles meedoen, maar bent u niet in de gelegenheid dit te betalen? De school en het fonds kunnen er samen voor zorgen dat uw kind mee kan doen.

De school kan de aanvraag samen met u invullen. Kom gerust langs. Wanneer u ons informeert, blijft deze informatie natuurlijk vertrouwelijk. Bent u zelf wel in staat het te betalen, maar weet u van iemand anders dat het niet altijd mogelijk is? Dan kunt u ze ook doorverwijzen naar school. Hopelijk kunnen we er met elkaar voor zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen en dus mee kunnen doen!

Met vriendelijke groet,

Barbara Abbenhuis
Administratie

24 januari 2020
Klasbord
De school heeft een ‘schoolapp’
Lees meer
24 januari 2020
Thuiswerken tijdens coronacrisis
Thuiswerken tijden corona
Lees meer
24 januari 2020
Studiedagen
Studiedagen
Lees meer