Een ingewikkeld werkje...

Kunstklas

Door kunstenares Francesca Heijnis
 

Francesca Heijnis is kunstenares en docent beeldende kunst en vormgeving. Een creatieve en ondernemende geest die op onderzoek uitgaat en andere begeleidt in het creatieve proces. Transformatie, Natuur en Beweging zijn terugkomende thema's in haar beeldend werk dat ze met uiteenlopende materialen, technieken en disciplines vormgeeft. Francesca zal naast de Kunstklas ook de creatieve lessen onder schooltijd gaan verzorgen. De lessen sluiten aan bij het thema dat op dat moment centraal staat in het onderwijsteam en richten zich ook op het creatieve proces en technieken.

Houd jij van creatief werken en ontdek je graag nieuwe dingen? Dan is de kunstklas iets voor jou! De kunstklas is voor kinderen die plezier hebben in beeldende vakken en hun talent na schooltijd verder willen ontwikkelen. Kinderen maken kennis met het werk van kunstenaars en leren doormiddel van verschillende technieken en materialen zich beeldend te uiten.

Blok: 4 
Dag: woensdag 
Tijd: 14:30-15:30 
Leerjaar: 1-2 
Kosten: €10,- voor 5 lessen
Locatie: Kindcentrum de Sleutelbloem


Direct inschrijven >>

 


 

Stop-motion

Tijdens de activiteit Stop-motion duiken de kinderen de technieken in rondom het maken van een animatievideo. De kinderen maken hun eigen stop-motion video. In 5 bijeenkomsten werken ze steeds verder aan hun verhaal en foto’s. Met als eindresultaat een eigen animatiefilm!

De kinderen werken in groepjes met iPads. De figuren en het decor worden gemaakt met animatieklei en karton. De figuren worden daarna tot leven gewekt door meerdere foto’s te maken. Elke foto is belangrijk en vormt een stukje van het verhaal. De foto’s worden via de Imotion app achter elkaar gezet en vormen zo de animatiefilm. Na 5 bijeenkomsten Stop-motion heeft
 iedereen een resultaat waar je trots op kan zijn!