Judo en Zelfverdediging

Door judoka Clark van Veen
Onderwijsteam 3-4, 5-6, 7-8

 

Judoka Clark van Veen werkt naast zijn werk als ZZP'er ook als judodocent bij Schooljudo. De Sleutelbloem heeft een samenwerking met Schooljudo, waardoor Clark al 4 jaar aan de school verbonden is. Hierdoor is Clark zowel voor de leerlingen als leerkrachten een vast gezicht binnen onze school geworden. Clark is ervaren in het geven van judolessen aan zowel onervaren als ervaren kinderen.

Onder schooltijd biedt Clark judolessen aan kleuters, aan de hand van verschillende thema's zoals bijvoorbeeld groepsvorming of respect. Na schooltijd kunnen de leerlingen nu ook kennismaken met de beginselen van het judo.  Hoe leuk is dat om in een judopak op judomatten les te krijgen van een echte judoka! 

Zelfverdediging

Sterker in je schoenen staan, je eigen mening durven geven, je eigen grenzen stellen en jezelf mentaal en fysiek verdedigen; dat leer je tijdens zelfverdediging. Na deze lessen weet jij hoe je met vervelende situaties om kan gaan.

Spelenderwijs met behulp van judo en andere verdedigingssporten worden de belangrijkste waardes bijgebracht. Dit resulteert in meer zelfvertrouwen, beter voor jezelf kunnen opkomen, positiever naar jezelf kijken en sterker worden. Dit doen we door theorie en praktijk in de gymzaal te verbinden. Op een leuke en laagdrempelige manier worden in spelvorm de belangrijkste kernwaarden bijgebracht. In de speelzaal gaan we aan de slag met zelfverdedigingstechnieken. Leer hoe je kan loskomen als iemand je vastpakt en hoe je een tegenaanval kan inzetten, zodat je snel weg kan komen uit een vervelende situatie.

De kernwaarden die hierbij aan bod komen zijn: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en natuurlijk plezier!
Dag: donderdag
Tijd: 14.30-15.30 uur
Kosten: € 10,- voor 5 lessen inclusief het gebruik van het judopak.


Direct inschrijven >>