Voor deze groep staat Suzanne Allard en Hans Oosterwegel. Suzanne Allard op maandag , dinsdag om de week, woensdag, donderdag en vrijdag en Hans Oosterwegel om de week op dinsdag.

2017-12-22

kerst8a

Wat zag iedereen er mooi uit!

Wat hebben we heerlijk gegeten (bedankt papa's en mama's)!

Wat was het gezellig!

 

Geniet van een hele fijne vakantie en alvast een heel mooi 2018!

2017-12-19

schaatsenKerst

Wij hadden het geluk uitgenodigd te worden voor een schaatsles en nog meer geluk, want we waren een van de eersten die reageerden en mochten dus ook komen! Een uur lang les van twee echte schaatsleraren en aan het eind van dat uur kon ook echt iedereen op de schaatsen staan en glijden! (en nog een heleboel kinderen veel meer!) Knap, want veel kinderen hadden nog nooit eerder schaatsen aan!

Deze week is in onze aula weer de traditionele levende kerststal te zien, met vandaag in de hoofdrollen; Migle, Mitchell, Eva en Kim. Daisy was voor de begeleiding op de viool en een groot compliment voor groep 8; door jullie zong de hele school mee met de kerstliedjes, goed gedaan!

2017-09-19

prins2foto prins1foto prins2

Het is natuurlijk de derde dinsdag van de maand en dat betekent 'Prinsjesdag'. Maar wat is dat nou eigenlijk. Wat staat er in de troonrede en wat zit er in dat koffertje? En hoe werkt dat, politiek. Deze week is ons lokaal omgetoverd in 'De Derde Kamer' en zoeken wij uit wat de Eerste Kamer en de Tweede kamer zijn en doen. En wie is nou de baas van Nederland? En hoe werke verkiezingen?

Uw kind kan het u als het goed is allemaal vertellen!

Naast informatie zoeken, gaan we ook samen in Debat. Iedere formatie gaat zijn/haar eigen stelling verdedigen, net als in De Kamer. En dat is nog best lastig!

2017-09-15

fotovis2fotovis1

De kinderen van groep 8 hebben vandaag van alles geleerd over zoet- en zoutwatervissen. Een vrijwilliger van Sportvisserij Nederland (zijn dochter is Nederlands Kampioen) wist ons heel erg veel te vertellen over verschillende soorten vissen, verschillende soorten vinnen, verschillende soorten bekdraden, schubben, kleuren en nog veel meer.

Wist u bijvoorbeeld dat je aan de stand van de bek van een vis kan zien waar deze zijn voedsel vandaan haalt?

Natuurlijk mocht er na deze uitgebreide informatie ook zelf gevist worden. We hebben een hoop gevangen!

De kinderen hebben allemaal verschillende zoekkaarten mee naar huis gekregen, dus als u nog een keer tijd over heeft...

In het nieuwe schooljaar!