juf RowanaVoor deze groep staat Rowana Does en Hans Oosterwegel. Rowana Does op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag om de week en vrijdag en Hans Oosterwegel op donderdag om de week.

2018-04-18

 

Hallo allemaal!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver; Het praktisch verkeersexamen 2018. De kinderen waren harstikke nerveus.....

Op donderdag 5 april hebben de kinderen eerst het theoretisch examen gemaakt. Dit was nog best een pittig examen! Gelukkig hebben de goede voorbereidingen hun werking gedaan. Op vrijdag 6 april was dan ook iedereen geslaagd!

De fietsroute was echter aangepast, vanwege de wegwerkzaamheden rondom het plein bij de Praxis. De kinderen hebben zich goed voorbereid door vooraf de route goed te oefenen met elkaar, met ouders en met vriendjes en vriendinnetjes. Wat fijn zeg!

Met een mooie zonnige start zijn de kinderen gisteren examen wezen doen. De Sleutelbloem was als laatste van alle groepen 7 van Beverwijk. Met hier en daar wat hobbels en bobbels kunnen wij het volgende melden.....

 

ALLE KINDEREN ZIJN GESLAAGD!! 

Geslaagd tekst kaartje 300x220

IMG 7876

Op woensdag 25 april worden de kinderen om 09.30 verwacht in het Gemeentehuis in Beverwijk. Daar zal een diploma uitreiking plaatsvinden door de burgemeester. 

Wij zijn harstikke trots!

Groetjes, juf Rowana en groep 7A

 

 

2018-02-05

Goedemorgen allemaal,

Afgelopen vier weken is er in groep 7A ( en op de hele Sleutelbloem) veel gewerkt rondom het thema '' Olympische winterspelen 2018''. De kinderen hebben al zoveel interessante dingen geleerd en onderzocht. En dat terwijl de onderzoeken nog volop in gang zijn! 

Er bevinden zich 6 onderzoeksteams in de klas. Van tijdlijnen maken tot hartslag meten, van conditie testjes tot tijdsberekening, tot een goed inzicht komen van Pyeongchang. Er wordt op allerlei manieren gewerkt rondom het thema. 

In de klas hangen posters waarop de bevindingen van de teams te zien zijn. Ook wordt er veel via google.drive.nl gewerkt. In powerpoint, in documenten en noem maar op. Het fijne hiervan is, dat de kinderen online kunnen werken en dus ook thuis. 

Kortom, een stelletje sportievelingen en fanatiekelingen zitten er in groep 7A!

Zie hieronder een kleine impressie.

Komen jullie ook kijken met de kijkmiddag?

Groetjes groep 7A

IMG 7200

240a2bcc 0651 4764 b3ee cd908c8c2d71

2017-12-21

Goedemorgen allemaal,

Wat een gezellige week was dit! Elke ochtend gestart met liedjes en een levende kerststal in de aula, kerstpuzzels en kerstliedjes in de klas, kerststukjes gemaakt, kerstknutsels gemaakt, een kerkbezoek en gisteravond een heerlijk kerstdiner. Iedereen zag er prachtig uit en iedereen had zulke heerlijke gerechten gemaakt. Het was echt een feest. 

Nu wordt het tijd voor twee weken lekker bijkomen, relaxen en nog meer leuke dingen doen. Geniet van de kerst met familie en vrienden. Het nieuwe jaar gaan we weer hard aan het werk, maar voor nu rust. Want dat verdienen de kinderen ( en de juf ook wel een beetje). 

 

Fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

 

Liefs, groep 7A

IMG 7040

2017-12-13

Hallo allemaal!

Wij hebben gisteren toch wel een héél bijzondere gymles gehad....Wij mochten namelijk schaatsen op een echte schaatsbaan! Dit werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente en Brafoer. Het was even twijfelachtig of we de regen zouden trotseren, maar we besloten dat we toch wel ontzettende bikkels waren en het gewoon te gaan doen...

Om half 11 vertrokken wij naar het eind van de Breestraat. Daar werden wij hartelijk ontvangen door vier sportieve gymdocenten. Nadat iedereen geschikte schaatsen en handschoenen had getrokken startte de les. Eerst even warm worden! In de binnenbaan mochten de kinderen schaatsen die het lastig en een beetje spannend vonden en in de buitenbaan de andere kinderen. Een groot compliment voor de kinderen die nog nooit geschaatst hadden! Wauw! Iedereen schaatse met veel plezier. 

Na wat leuke lessen was het tijd voor een estafette op het ijs, spannend! Ondanks wat valpartijen en weer opstaan, was het een ontzettend leuke ochtend! Met als traktatie aan het einde nog een lekkere kop warme chocomel. 

Wij hebben genoten!

Groetjes groep 7A

IMG 6967

IMG 6966

2017-11-29

Hallo allemaal! 

Vandaag was het weer zover, de pietengym stond voor de deur!
Vandaag zou getest worden of alle kinderen van groep 7A zouden slagen als ze een piet zouden zijn....

Er werd zakgelopen, geklommen en geklauterd, geacrobatiekt, cadeautjes werden in schoorstenen gemikt, samengewerkt, geduikeld en gerend over de freerunbaan mét een zak vol cadeautjes. Kortom; er is echt ontzettend hard gegymd! Zie hieronder een kleine impressie van de les....

 

IMG 6808

IMG 6811

Aan het einde van de les kregen ook alle kinderen een pietendiploma. Op dinsdag 5 december zal de Sint op De Sleutelbloem verschijnen. Dit jaar ook natuurlijk in de klas.... spannend!! Alle kinderen hebben erg hun best gedaan op hun surprise. We zijn allemaal heel erg benieuwd!!

Groetjes, groep 7A

2017-10-17

Beste ouders/bezoekers,

Afgelopen twee weken was gruwelijk eng in onze school! Het onderwerp van de Kinderboekenweek 2017 is gestart met een gruwelijk enge speurtocht door de school. 

Op woensdag 4 oktober was de aftrap. De kinderen van de bovenbouw zijn samen met een kleuter door de school wezen speuren. Alle juffen/meester hebben zich verstopt door de school als een gruwelijk eng figuur uit een van de boeken uit de bibliotheek. Heksen, mummies, piraten en allemaal andere figuren. Dit was nog knap lastig! 

De twee weken die volgden werden besteed met enge verhalen die voorgelezen werden en het instuderen van een enge spookdans/lied. 

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen van groep 7A het Sleutelpodium gepresenteerd in hun spokenpak. De organisatie verliep vlekkeloos. Compliment daarvoor! 

Ook hun optreden was griezelig eng. Het was een ontzettend gaaf optreden met als eind een welverdiend hard applaus! 

Zie hieronder:

 

Spokendans

IMG 6359

2017-10-06

Dag allemaal!

Vorige week woensdag (27 september) is de landelijke actie gestart van De Kinderpostzegels. Van ansichtkaarten tot USB-sticks, van tasjes tot postzegels en noem maar op. De kinderen uit groep 7A hebben ontzettend hun best gedaan. 

Op woensdag 27 september heeft ‘’De geheime’’ minister de kinderen door middel van een online video instructies gegeven. Dit jaar was het niet alleen de opdracht om zoveel mogelijk te verkopen, maar ook om te raden wie de geheime minister was. Elke dag kregen de kinderen bij het behalve van een lever een geheime code. Deze code kon je online invullen en zo kreeg je steeds meer hints om erachter te komen wie nou toch die geheime minister was…

Halverwege de week was de tussenstand al enorm. Meerdere kinderen hadden al een vermoeden wie de geheime minister was. De mappen werden steeds tussendoor geteld. Binnen de groep hebben zich ook brigades verzameld. De groene, gele en blauwe brigade hebben ook onderling gestreden om de meeste verkoop te verkrijgen. 

Op vrijdag 6 oktober was dan het laatste telmoment. Ook hebben de kinderen geraden dat de geheime minister niemand anders dan Guus Meeuwis was. Alle brigades hebben zich verzameld en zijn hun bedragen bij elkaar gaan optellen. Daar bleek uit dat de brigade BLAUW het meest verkocht heeft. Namelijk 1170,80 euro!!

De eindstand van groep 7A is gekomen tot 3500 euro!! Hiermee maken zij kans op een schoolreisje naar Duinrell. 

We zijn ontzettend trots op dit mooie resultaat. 

Groetjes, Groep 7A

In het nieuwe schooljaar!