2018-04-13

Afgelopen woensdag zijn we met de groepen 6 naar het van Gogh museum geweest. Groep 7 en 8 waren ook mee , maar die gingen naar het Stedelijk en het Rijksmuseum. De foto's hiervan vindt u in het fotoboek... met dank aan de moeder van Hawin

In het museum hebben we heel veel bekende schilderijen van van Gogh gezien en we hebben eens aandachtig gekeken naar zijn werkwijze.

De befaamde streepjes van van Gogh hebben wij uitgeprobeerd tijdens een workshop aldaar , maar ook op school zijn we er mee bezig. We proberen nu ons eigen portret te bewerken in van Gogh stijl. Dat luky aardig , maar is zo makkelijk nog niet. Alleen al het omtrekken van de eigen foto was een aardige opgave. Maar binnenkort kunt u de resultaten bewonderen in onze klas.


IMG 20180412 134319

Denkt u er verder nog even om dat de kinderen elke week op vrijdag hun huiswerk bij zich hebben en dit ook gemaakt hebben ?
Het gebeurd nu nog te vaak dat het niet gemaakt is of vergeten wordt. Dat is niet de bedoeling. Wij geven ht huiswerk als voorbereiding op de middelbare school en het is heel belangrijk dat kinderen dit leren in te plannen. 

Voortaan moeten de kinderen die het niet gemaakt hebben, of het niet bij zich hebben dit op maandagmiddag na schooltijd inhalen.

Elke vrijdag krijgen ze een nieuwe taak waar ze een hele week voor hebben. 

 

fijn weekend