juf Nicolejuf TanjaVoor deze groep staan Tanja Frederiks en Nicole Hagenaars. Tanja Frederiks op maandag en dindag en Nicole Hagenaars op woensdag, donderdag en vrijdag.

2018-07-06

We hebben er weer een heerlijk zomerfeest opzitten.
Mooi weer , leuke dingen te doen en veel gezelligheid.

Tijdens het zomerfeest hebben Zyad en Owemam de klas vertegenwoordigd met het Sleutelpodium.Ze hadden hard geoefend op hun dansje op de muziek van "drama"

Ook viel Gabriël nog in de prijzen...hij bleef het langst aan de spijkerbroek hangen van de HELE bovenbouw ! Top gedaan....hij mocht daarom een mooi prijzenpakketje in ontvangst nemen

Al met al een geslaagd zomerfeest !

op naar nog 2 weken , met volgende week al een verhuizing in het verschiet !

IMG 20180706 151618IMG 20180706 151810

2018-06-15

 

Met een bezoekje aan het afvalplein is ons project over afval begonnen. ( dank jullie wel rij ouders!!!)
De komende weken verdiepen wij ons in afval , wat is het , hoe raken we het kwijt en wat zijn de gevolgen voor ons milieu..... Heel veel vragen waar wij antwoord op willen.

Ook gaan we ons richten op hergebruik ....moeten die oude spullen wel weg of kunnen we er op een andere manier misschien iets mee.
Vandaag hebben we bijvoorbeeld onderweg naar een lekker half uurtje buiten afval meegenomen met de prikstokken die we op school hebben.

Helaas kwamen we terug met een halve zak vol met afval.....en dat alleen van hier naar een veldje in Overbos en rond het veldje.
Mensen gooien zo veel spillen weg waar je je van afvraagt......waarom niet gewoon in de prullenbak.
WEL je hondenpoep in een zakje doen om het vervolgens in de bosjes te gooien.....Wij snappen het niet.

In het huiswerk staat inmiddels ook een opdracht over recyclen...... welke spullen zouden thuis eigenlijk wegmoeen , maar waar kun je nog wat mee ! Neem het vooral mee naar school.

Uiteraard maken we ook nog het laatste gedeelte van de CITO af...(spelling) dus we zijn lekker bezig !

IMG 20180615 134539IMG 20180615 132651

2018-05-25

Tot mijn grote schrik zie ik staan dat het laatste blog alweer van april is.

Nou hebben we natuurlijk een heerlijke meivakantie achter de rug , maar we zijn inmiddels ook al weer 2 weken aan het werk.
En daarmee zijn we de laateste periode van dit schooljaar ingegaan.
Nog 8 weken en dan zit groep 6 er al weer op voor deze kids.... nog 8 weken tot aan de zomervakantie.... nog 8 weken waarin we nog wel heel hard aan de slag gaan.

De CITO periode komt er weer aan, de juffendag staat nog op de planning , er is nog een studiedag enz, enz. 
We hebben het dus nog even lekker druk.
ook het huiswerk gaat gewoon door de komende weken. Helpt u de kinderen nog even herinneren dat elke vrijdag het huiswerk af moet zijn en mee moet naar school ? Helaas vergeten nog wekelijks kinderen hun huiswerk.

Wij gaan dus nog even door en houden u ondertussen op de hoogte !

Fijn weekend 

2018-04-13

Afgelopen woensdag zijn we met de groepen 6 naar het van Gogh museum geweest. Groep 7 en 8 waren ook mee , maar die gingen naar het Stedelijk en het Rijksmuseum. De foto's hiervan vindt u in het fotoboek... met dank aan de moeder van Hawin

In het museum hebben we heel veel bekende schilderijen van van Gogh gezien en we hebben eens aandachtig gekeken naar zijn werkwijze.

De befaamde streepjes van van Gogh hebben wij uitgeprobeerd tijdens een workshop aldaar , maar ook op school zijn we er mee bezig. We proberen nu ons eigen portret te bewerken in van Gogh stijl. Dat luky aardig , maar is zo makkelijk nog niet. Alleen al het omtrekken van de eigen foto was een aardige opgave. Maar binnenkort kunt u de resultaten bewonderen in onze klas.


IMG 20180412 134319

Denkt u er verder nog even om dat de kinderen elke week op vrijdag hun huiswerk bij zich hebben en dit ook gemaakt hebben ?
Het gebeurd nu nog te vaak dat het niet gemaakt is of vergeten wordt. Dat is niet de bedoeling. Wij geven ht huiswerk als voorbereiding op de middelbare school en het is heel belangrijk dat kinderen dit leren in te plannen. 

Voortaan moeten de kinderen die het niet gemaakt hebben, of het niet bij zich hebben dit op maandagmiddag na schooltijd inhalen.

Elke vrijdag krijgen ze een nieuwe taak waar ze een hele week voor hebben. 

 

fijn weekend

 

2018-04-05

Vandaag stond de langverwachtte excursie naar de waterzuivering op het programma.
De leerlingen hadden al van de vorige groep 6 gehoord wat een leuke excursie dit was en vandaag gingen we dus echt op pad naar........ DE RIOOLWATERZUIVERING !

Met behulp van een aantal ouders vertrokken we om 1 uur richting de Bazaar.
Daar aangekomen kwam de heerlijke geur ons al tegemoet.

Na een inleidend praatje binnen door Nico ,waarbij al wat hilarische plaatjes voorbijkwamen ( en de vragen niet van de lucht waren) mochten we op het terrein kijken hoe ze hier van al onze "poep en plas"weer water maken dat schoon genoeg is om in het Noordzeekanaal te lozen.

En geloof ons......... de plas en poep is echt het minste probleem , want als je hoort wat mensen allemaal door het toilet spoelen en wat er allemaal in het riool verdwijnt, dan zul je schrikken.

Het rook overal heerlijk ( zo heerlijk dat een moeder afhaakte tijdens de excursie) , maar desalnietemin zijn de kinderen tot de conclusie gekomen dat het toch heel leuk en heel leerzaam was.
Hier kom je namelijk niet zomaar binnen , dus het was erg leuk om te zien !

Volgnde week staat er al weer een excursie op het programma .... Deze keer naar het Van Gogh museum in Amsterdam.
Onder schooltijd , vervoer met de bus , en het ruikt vast een stuk frisser in het museum dan op de rioolwaterzuivering.

Ook daar hebben we dus enorm veel zin in !

IMG 20180405 140100

 

 

 

 

 

 

 

IMG 20180405 140722

IMG 20180405 141043

2018-03-30

We kunnen terug kijken op een heerlijke Paaslunch afgelopen donderdag.
De meeste kinderen hadden wat lekkers meegenomen en we hadden gelukkig bijna geen eten over..... kortom , er was goed over nagedacht hoeveel er meegenomen werd.

de kinderen hadden deslnietemin een enorme keuze en we hebben dan ook heerlijk gegeten.
Nu lekker 4 dag vrij om leuke dingen te doen....
En dan kunnen we er dinsdag weer tegen aan.

Mocht er nog een ouder zijn die kan rijden aankomende donderdag tijdens de excursie naar de wateruivering , dan horen wij dat graag... We komen nu nog 1 auto tekort.
De excursie is in de middag.... we vertrekken om kwart voor 1 bij school en zijn daar om kwart over 2 weer terug. U mag als ouder blijven bij deze leuke excursie.

Opa's, oma's, ooms of tantes dat mag natuurlijk ook...........

Wie helpt ons uit de brand ???

2018-03-18

De oudergesprekken naar aanleiding van het rapport zijn weer geweest en we zijn blij dat we iedereen weer gesproken hebben. Het is altijd fijn om in overleg met ouders te gaan over het wel en wee van hun kind.

We hebben hierbij veel gepraat over de CITO toetsen en de rapporten , maar ook de werkstukken zijn regelmatig aan de orde geweest.
de werkstukken worden dus voornamelijk op school gemaakt , maar er zal thuis toch ook echt aan gewerkt moeten worden. 

Elke maandag nemen we de kinderen weer een stapje verder mee in het schrijven van een werkstuk. Zodat ze uiteindelijk zelf hun werkstuk kunnen maken.  Het makkelijkst is het als de kinderen in dit tempo mee blijven doen , anders stapelt het werk zich aan het eind alleen maar verder op.

De komende week gaan we ook weer verder met het maken van een paas knutsel. De kinderen die nog geen flessen mee hadden genomen kunnen dat deze week nog doen omdat de tekenopdracht die nog niet klaar was er voor heeft gezorgd dat de kinderen nog niet allemaal begonnen zijn.

Denkt u verder nog aan het invullen van de lijst voor de paas lunch ? Hij hangt aan de deur.

En mocht er nog iemand kunnen rijden naar de waterzuivering , dan horen wij dat ook graag.

********************************************************************

Belangrijk :  dinsdag 21 maart : Schoolfotograaf

                   donderdag 29 maart : paaslunch - intekenlijst hangt bij de deur

                   donderdag 5 april : excursie naar de waterzuivering - wij zoeken nog                                                                                                      rij ouders

2018-03-09

De eerste week na de vakantie zit er weer op en er is al weer een hoop gebeurd. Zo zijn we deze week begonnen met het werkstuk. Dat is voor zowel de leerlingen als de leerkrachten best een uitdaging. Voor het eerst wordt het werkstuk namelijk zowel thuis als op school gemaakt en gaat dit via de google accounts van de kinderen. Een groot deel kan op school gedaan worden, maar er kan , en dat zal ook moeten , ook thuis aan gewerkt worden.

Elke week een nieuwe opdracht die afgemaakt moet worden en digitaal moet worden ingeleverd. 
Natuurlijk gaat dat de eerste weken nog niet vlekkeloos , maar aldoende leren we !!!

Verder zijn we begonen met wat voorbereidingen voor de Kanjerweek. u komt toch ook een les bijwonen op dinsdag of donderdag middag ?
Wij hebben inmiddels een toepasselijk lied ingestudeerd waarmee we volgende week de kanjerweek gaan openen.

Het heeft de toepasselijke titel  je bent goed zoals je bent  en past helemaal in ons kanjerbeleid. Luister er maar eens naar door op de naam te klikken)

Verder zijn er aankomende week oudergesprekken gepland , wij vertellen u graag over de voortgang van uw kind aan de hand van het rapport .

Denkt u er trouwens nog even om dat woensdag de school dicht is in verband met de estafettestaking van de leerkrachten !

********************************************************************

Belangrijk :  woensdag 14 maart : Stakingsdag - alle leerlingen vrij !

                   dinsdag 21 maart : Schoolfotograaf

                   donderdag 29 maart : paaslunch - intekenlijst hangt bij de deur

                    donderdag 5 april : excursie naar de waterzuivering - wij zoeken nog                                                                                                      rij ouders

2018-02-23

Wij sluiten een geweldig project thematisch werken af met ons , zelfgemaakte , Olympische Spelen alfabet.

Want na 8 weken thematisch werken weten wij alles , van A tot Z, over de winterspelen. ( Oké..... behalve de X dan )

Fijne vakantie allemaal !!!  

IMG 0089

Oh ja...... de foto's van het green screen staan in ons fotoalbum !

 

A  is van Alpine skiën waarbij je van een heel hoge berg naar  beneden glijdt

B is van Brons , dat is de kleur van de medaille als je derde wordt

C is van Curling een sport met zware stenen en een bezem

D is van Duitsland , een land wat vaak veel medailles wint

E is van Elf , elf sporters liepen met de opening het stadion in

F is van Freestyle skiën, durven jullie zulke hoge sprongen te maken met ski’s ?

G is van Goud. Deze medaille wil iedereen winnen

H is van Hoog. De schans van het skispringen is wel 100 meter lang en erg hoog

I is van Ireen Wüst…die al 4 keer olympisch kampioen werd

J is van Japan….. een sterke tegenstander bij het schaatsen

K is van  Sven Kramer… al drie keer werd hij kampioen op de 5000 meter

L is van Landen 91 landen doen mee met deze winterspelen

M is van Cheryl Maas…de Nederlandse Snowboardster

N is van Nederland…..wij hopen natuurlijk dat zij de meeste medailles gaan winnen

O is van Olympia…de berg waarnaar de Olympische spelen zijn genoemd

P  is van PyeongChang, dat is de stad waar de ze spelen worden gehouden

Q is van Q koorts…..dat was niet in PyeongChang , wel het Noro virus. Daar wordt je ziek van

R is van Rodelen…… daar doet Nederland niet aan mee. Wel aan skeleton, dat is ook op een slee.

S is van Schaatsen……daarin zijn wij supergoed

T is van Turijn hier werden de winterspelen gehouden in 2006

U is van  Uithuilen….. iets wat je doet als je verloren hebt

V is van de Vlam….die de wereld over reist naar de spelen

W is van het Wilhelmus…..het volkslied wat veel heeft geklonken in de schaatshal

X is van NIX…wij weten echt niets met deze letter

Y is van Yara van Kerkhof die  zilver won bij de shorttrack

Z is van  Zuid Korea…het land waar de spelen worden gehouden

018-02-16

Komt u ook kijken aankomende maandag middag ? 
Van 14.15 uur tot 15.00 uur is er kijkmiddag in de school. Wij laten u dan graag zien wat we allemaal gedaan hebben de afgelopen weken rond het thema Olympische Spelen.

We hebben in groepjes onderzoek gedaan , en daarover hebben we een presentatie gemaakt. Deze laten wij u graag zien. Verder hebben we natuurlijk ook weer allerlei knutsels en werkbladen gemaakt die u ook kunt bewonderen !

En vergeet u niet dat er aankomende woensdag een studiedag gepland staat.
De kinderen zijn dan vrij !

2018-02-09

Vandaag hebben we kunnen kijken naar de live opening van de Olympische spelen. De vergaarde kennis van de afgelopen weken zorgde ervoor dat we al heel veel van het land wisten en precies begrepen hoe de ceremonie verliep.

Het mooiste moment was het ontsteken van het vuur....wat dan ook met een groot applaus door de kinderen werd beloond. Onze eigen vlammen flakkeren inmiddels ook ion de klas en de olympische kleuren nemen steeds meer de groep over. 

Volgende week gaan we nog verder met het uitwerken van onze onderzoeksvragen. En ook hier zijn de kinderen heel enthousiast mee bezig. Er worden posters ontworpen , schansen gemaakt , proefjes gedaan en onderzoeken uitgevoerd in boeken en op internet. Kortom...als het binnenkort kijkmiddag is kunt u behalve dat u heel veel kunt zien in onze klas ook heel veel dingen aan de kinderen vragen. Zij zijn straks zeer deskundig op dit gebied.

In de klas loopt inmiddels een poule wie het juiste aantal medailles kan voorspellen....

Wij gaan het voor u bijhouden en zijn zeer nieuwsgierig. 
Hoeveel medailles denkt u dat onze Oranje Equipe binnen zal halen ????

 

2018-02-02

Vandaag hebben we ons in de groep bezig gehouden met conditie....Wat is het , heb je een goede conditie of niet , kun je je conditie meten en waar heb je conditie voor nodig.

De hele week zijn we al aan het insteken op dit onderwerp. Zo hebben we een piepjestest gedaan in de gymzaal... hebben we gepraat over wienou een goede conditie denkt te hebben en wie niet. Maar vandaag gingen we het dus ook daadwerkelijk testen.
Hiervoor was het belangrijk dat de kinderen hun eigen hartslag konden meten. Dat bleek toch niet zo makkelijk want een aantal kinderen waren van mening dat ze "geen hartslag" hadden.

Gelukkig hebben we het gecontroleerd en gelukkig bleek dit niet het geval , maar zelf voelen was nog best moeilijk.
Hierdoor waren de resultaten van de conditietest ook wat minder betrouwbaar....maar we hebben wel veel geleerd.

Doel van de test was namelijk het meten van je hartslag in rust en je hartslag na inspanning. Dit verschil gaf aan hoe je conditie was.

Leuk om te doen en lekker even buiten geweest. Volgende week testen we het nog een keer met de piepjestest ...wij zijn benieuwd !

2018-01-26

jawel.... de eerste CITO week zit erop en de kinderen hebben hard hun best gedaan. Dat wil zeggen.... de kinderen die er waren , want ook onze klas blijft niet griepvrij!

De bekertjes , handonsmetting en de doekjes worden goed gebruikt om overdracht zo veel mogelijk te beperken , maar ook bij ons helaas wat zieken. 
Ik hoop maar dat dit gauw voorbij is, want afgezien van het feit dat we het liefst compleet zijn omdat het zo gezellig is..... zullen er ook een hoop toetsen straks moeten worden ingehaald.
Maar ja, een toets maken met een ziek koppie is natuurlijk ook niet fijn.

Beterschap allemaal..... we hopen jullie snel weer te zien.

2018-01-19

En weer een weekje verder....
we zijn nog steeds bezig met de Olympische spelen...sterker nog , de olympische spelen van de Sleutelbloem zijn maandag officiëel geopend. Dus de wintersporten vliegen je on de oren.
Het moeilijkste was deze week het maken van een sporter van ijzerdraad. Een aantal kinderen kwam redelijk uit de voeten met het materiaal , maar voor sommigen blijft vrij knutselen toch erg moeilijk.
Misschien ook een idee om dit thuis ook eens met de kinderen te doen. Geef ze een opdracht om iets te maken van papier of iets anders en laat ze zelf maar uitvogelen hoe en wat.

De kinderen leren daardoor creatief kijken naar wat ze willen en kunnen .... en dat is een belangrijke vaardigheid.

Verder hebben we vandaag een renspel gedaan met rekenen....
Op zoek naar vragen , samen beantwooren , elkaar overtuigen als het antwoord af week van de ander en daarna hebben we het klassikaal besproken.
Dit was een erg leuke manier om de CITO sommen te oefenen.
DE CITO toetsen worden trouwens aankomende week en  de week van 5 februari getoetst. In de tussenliggende week bepalen we hun leesniveau door middel van AVI en DMT toetsen.
Nou toetst de CITO waar uw kind op dit moment staat . dus oefenen is eigenlijk niet nodig , maar wilt u toch oefenen. Dan kan dat op leestrainer.nl . Zo raken de kinderen een beetje bekend met de manier van vragen stellen van CITO.

Ook heeft u vandaag een huiswerk map thuis zien komen.
Doel hiervan is , zoals ook in de brief staat , dat kinderen leren plannen wanneer ze huiswerk doen. Het zou erg fijn zijn als u ze in eerste instantie hiermee zou kunnen helpen. De brief zegt eigenlijk alles...maar mocht het nog onduidelijk zijn , dan kunt u dat altijd navragen .

 

   Fijn weekend !IMG 20180119 092641IMG 20180119 093032

2018-12-01

 

De eerste week van 2018 zit6 er al weer op......
Allemaal de beste wensen voor 2018 , vooral veel gezondheid ! En laten we er een mooi tweede gedeelte van het schooljaar van maken.

We zijn deze tweede helft begonnen met een project thematisch werken. Waarbij we in de middag ( in de maanden januari en februari) gaan werken rond een thema. Alle lessen wereldoriëntatie (natuur, geschiedenis, aardrijkskunde, computerwijsheid, knutselen ect) verpakken we in het thema Olympische spelen.

In de eerste week zijn we heel erg gaan oriënteren op het onderwerp , maar naarmate de weken vorderen zullen we steeds een stapje dieper op het thema ingaan.

Wij zijn deze week vooral bezig geweest met het verkennen van de verschillende sporten en de olympische kleuren. Ook het Wilhelmus is inmiddels aan bod geweest.
Maandag zal de daadwerkelijke opening schoolbreed plaatsvinden , en dan gaan we vrolijk verder.

Verder gaan we deze periode starten met huiswerk. Die zullen de kinderen vanaf aankomende week mee naar huis gaan krijgen. Maar daarover volgt snel informatie.

Wij hebben er weer zin in , tot de volgende keer !

Net als heel veel scholen in Nederland heeft KBS De Sleutelbloem uit Beverwijk
gehoor gegeven aan de oproep van het ouderenfonds om eens stil te staan bij
eenzaamheid bij ouderen.

De feestdagen zijn voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en
gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn
eenzaam en brengen de kerstdagen alleen door.

Om deze mensen te laten weten dat er toch aan ze gedacht wordt zijn de leerlingen
aan het schrijven en knutselen geslagen. De geschreven kaarten worden verzameld
en opgestuurd naar het ouderenfonds die er voor zal zorgen dat de kaarten verspreid
worden onder mensen die wel zo een kaartje kunnen gebruiken

De actie leverde schitterende kaarten op met boodschappen die soms recht uit het
hart kwamen. Er zijn zelfs kinderen geweest die in hun eigen buurt ook kaarten wilden
verspreiden bij mensen die het kunnen gebruiken…… kortom , het was een TOP actie !

Namens alle kinderen en leerkrachten van de Sleutelbloem willen wij iedereen
fijne feestdagen toewensen….met een beetje aandacht voor elkaar moet dat lukken !

Wij gaan volgende week de laatste gezellige week n  ...... en we hebben er nu al zin in !

2017-12-08

Wat hebben we dinsdag een fijn Sinterklaasfeest gevierd in de groep.
Het was erg fijn om te zien dat de meeste kinderen echt hun best hadden gedaan om een mooie surprise en een mooi gedicht voor hun klasgenoot te maken. Dat is zo een eerste keer echt niet makkelijk , maar we werden blij verrast !  En we hopen natuurlijk dat de kinderen wat inspiratie hebben iopgedaan voor de komende jaren.

Aan het eind van de ochtend kwam ook de sint nog even in onze groep .... wij hebben voor hem gezongen , de kinderen hebben hun surprises laten zien en de nieuwe kinderen van onze klas werden even welkom geheten door Sinterklaas. 
Al met al een gezellig Sinterklaasfeest.

PICT0176 kopie

 

 

 

 

groep 6a

 

 

 

 

 

 

Nu komen er nog 2 drukke weken aan.... Met toetsen , maar zeker ook leuke dingen.
Zo gaan we aankomende woensdag schaatsen ( denkt u om de handschoenen en dat er geen gym is) , gaan we nog kerststukjes maken EN gaan we natuurlijk nog naar de kerk en is er een kerstdiner.......

Genoeg leukie dingen dus nog in het verschiet.

Tot een volgende keer

 

2017-12-01

Als het goed is zijn alle surprises bijna klaar , de gedichten (of elfjes) geschreven en hebben alle kinderen zin in hun eerste Sinterklaasfeest als bovenbouwer.
Om alles goed te laten verlopen nog even de regels op een rijtje....

*De surprises worden maandag na school gebracht.
* de cadeautjes zijn ingepakt en aan de buitenkant van de surprise staat de naam.
* Je mag je naam onder het gedicht zetten , maar het hoeft niet.... we gaan aan het eind van de ochtend raden wie welke surprise gemaakt heeft

Let u er even op dat de kinderen dinsdagochtend NIET de school in mogen , maar zich buiten bij juf Tanja opstellen om de komst van Sinterklaas af te wachten.

En buiten gaan wij heerlijk verder met onze spionnen missie en maken we er een heel gezellig feest van

 

Vandaag gaat ook de weektaak mee naar huis , zo kunt u goed zien waar we mee bezig zijn op school...
Elke week hebben de kinderen een weektaak met extra oefening van de lesstof. Dit om extra te oefenen. Hoe meer er gemaakt wordt hoe beter er geoefend wordt

fijn (Sinterklaas) weekend !

2017-11-29

Vanwege een computerstoring afgelopen vrijdag , deze week even het blog op woensdag.

Als het goed is zijn de kinderen thuis inmiddels hard bezig met de surprises.
Ze hebben een lootje getro0kken , moeten voor dat kind een cadeau kopen van 5 euro en dit verpakken in een mooie surprise.

Hoewel we eigenlijk van niemand willen weten wie wie heeft.....want het is immers het leukste als dat pas uitkomt na het uitpakken van de surprise.... zijn wij natuutlijk altijd bereikbaar voor tips. Als je niet weet wat te maken of kopen , vraag het even aan ons. Vaak weten wij wel iets en anders informeren wij weer bij het meisje of jongetje voor wie de surprise gemaakt moet worden en koppelen wij dat terug.

Bij de surprise hoort trouwens ook een gedicht , en het is de bedoeling dat de kinderen dit zoveel mogelijk zelf doen. Helpen mag , maar helpen is SAMEN doen ( Helpen is niet het voor het kind doen) Als rijmen echt moeilijk is mag er ook een elfje gemaakt worden. En dat kunnen de meeste kinderen heel goed !

SUCCES ERMEE !

2017-17-11

Wij zijn in groep 6 al de hele week op geheime missie.
En dat gaan wij volhouden tot aan 5 december.

Woensdag hebben we heerlijk gepraat over wat wij vroeger zo leuk vonden aan het Sinterklaasfeest. Hoe leuk het was dat ALLES en IEDEREEn in de ban was van deze grote kindervriend.

Nu wij inmiddels ook tot de ouderen van de school behoren beschouwen wij het als onze taak ,en dat nemen wij zeer serieus, om er voor iedereen op school een GROOT feest van te maken.

Uiteraard zitten wij qua lokatie op een moeilijke plek..... midden tussen de kleuters en de peuters. Maar daardoor voelen wij ons ook heel erg belangrijk ! 
We zingen extra hard , we doen actief mee met het kijken naar het Sinterklaasjournaal en we doen alles om mee te leven met de kleuters om ons heen.

Een aantal kinderen moet dit thuis ook vanwege broertjes en zusjes , maar gelukkig weet de rest ook nog hoe leuk het was als er niets uitlekte over het grote geheim......

Sinterklaas, wij doen ons best om u zo goed mogelijk te helpen !
Voor onze klas houdt dat ook in dat we surprises gaan doen. En de lootjes zullen hiervoor volgende week getrokken gaan worden.

Ouders mogen hierbij natuurlijk helpen....graag zelfs ! ( maar denk er wel om dat het wel , in de eerste plaats, een werkstuk moet zijn van het kind zelf.

En als juffen zijn wij ook altijd aanspreekbaar als er tips nodig zijn !

Wij gaan er een leuke periode van maken...... en nu eerst maar hopen dat Sinterklaas ECHT gaat aankomen dit weekend, dan hebben wij onze schoen immers niet voor niets gezet en hebben we niet voor niets zo keihard gezongen dat de kleuters ons vol verbazing aankeken !

 

Denkt u nog om de oudergesprekken volgende week ?
En een aantal kinderen moeten volgende week hun Topo herkansen. 

Fijn weekend !

IMG 20171117 160918

2017011-10

En weer zijn we een weekje verder. 

Een week met wederom een nieuw klasgenootje erbij !...... Welkom Karen !!!

Een week vol lampionnen en lampionnen liedjes !...... Nadat we deze week tijdens creadoen ( of tijdens de extra afmaakles van juf Tanja ;)) hebben afgemaakt, hebben we vanmiddag, gewapend met onze lampion liedjes gezongen bij de Reigershoeve.Dit is een Verzorgingshuis en dagbesteding voor mensen met dementie. Hier konden we meteen ons nieuwe liedje laten horen en dat werd , net als de rap van Zyad en Gabriël eg op prijs gesteld. Helaas kregen we op het laatst nog een bui op ons hoofd, dus een aantal lampionnen zullen nog even goed moeten drogen en geplakt moeten worden voor de volgende ronde morgen avond.

Wij hopen dat jullie lekker veel snoep ophalen, maar ook minstens net zo belangrijk, veel mensen blij maken met de liedjes en dat het droog blijft.

Denken jullie nog even om de TOPOtoets !

woensdag 15 november wordt blok 2 getoetst !

succes met leren en een fijn weekend

en natuurlijk de moeder van Hawin en de oma van Thijs.....superbedankt dat jullie op zo'n korte termijn konden rijden !

IMG 20171110 134059 

 

2017-11-03

Na een welverdiende vakantie was het erg fijn om iedereen weer terug te zien. 
Zo te horen is er lekker uitgerust , veel afgesproken en zijn er leuke dingen gedaan.
Op school is er ook niet stilgezeten , want wij hebben eindelijk een keukentje gekregen in de klas.

Wat ook nieuw is in de school zijn de bakken voor de knikkertegels....wat fijn om te zien hoeveel doppen er al opgehaald zijn. Wij staan graag even onze doppen af voor dezse actie , maar gaan daarna natuurlijk weer verder met sparen voor de hulphonden.

In de groep hebben we inmioddels ook de tafels omgegooid en werken we sinds kort in groepjes. De ideale indeling is nog niet gevonden , er zal nog geschoven worden, maar het werken in groepjes bevalt ons prima. 
Maandag mogen we weer een nieuw meisje in onze groep verwelkomen en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Dan staat de teller op 22 kinderen ....11 meiden en 11 jongens. Eerlijk verdeeld dus.

Ook het groepsdoorbrekend werken voor rekenen is van start gegaan. En ook dat bevalt tot nu toe goed. Het is erg fijn om te zien hoeveel extra tijd dat oplevert aan instructie en uitleg voor de kinderen. En andere kinderen komen nu ook eerder aan bod bij de klassikale uitleg. Tot nu toe zijn wij als leerkrachten erg tevreden over hoe het gaat.

maar uiteraard hoort u hierover volgende week meer....

groetjes Nicole en Tanja

 

 

2017-10-26

Zo..... de eerste periode van dit schooljaar zit er al weer op. Wat vliegt de tijd toch voorbij.

In deze periode hebben we heel erg gewerkt aan het vormen van een groepsgevoel. Want als 2 groepen samen komen isndat toch altijd wel nodig. Een vast punt daarbij in de week is het geven van complimentjes aan een klasgenoot. In het begin was dit moeilijk , maar de kinderen leren steeds beter naar hun klasgenoten te kijken. Dit is erg leuk om te zien.

Inmiddels hebben we er ook weer een klasgenootje bij , en daar zijn we erg blij mee. Sajad voelt zich gelukkig al goed thuis in de groep en heeft snel vrienden gemaakt.

Wat werken zijn we begonnen met het opzetten van de weektaak , waarin de kinderen op school de broodnodige herhaling van de leerstof zelfstandig doornemen. tijdens de projectweken is het een beetje afgezwakt , maar daar gaan we volgende week weer hard mee aan de slag. Het betrefet vooral veel cijferen , inoefenen van toetsen en oefenen van werkwoordspelling. Gelukkig zien we al resultaat ...vooral het cijferend rekenen lukt bij de meeste kinderen steeds beter. 

Na de vakantie gaan we starten met het groepsdoorbrekend rekenen. Hierbij gaan de kinderen in 2 verschillende klassen uiteen om te rekenen. Dit doen wij om de kinderen beter op hun eigen niveau te kunnen benaderen. De kinderen die meer aankunnen krijgen hierbij meer tijd en kans voor verdieping en de kinderen die het wat moeilijker vinden krijgen meer tijd voor herhaling en inoefening. Verder is het heel fijn dat de niveaus niet meer heel erg uiteen lopen zodat er uiteoindelijk meer tijd overblijft om iederen op zijn eigen niveau te helpen.

Maandag gaan we starten en ook wij zijn erg benieuwd naar hoe dit zal gaan. Onze verwachtingen liggen hoog !

Met spelling gaan wij verder met de werkwoordspelling  en het zoeken naar onderwerp, gezegde en persoonsvorm. Nu nog in de tegenwoordige tijd , maar binnenkort ook in de verleden tijd. Dit is altijd wel even moeilijk in het begin , maar komt meestal wel goed.

 

Geniet nog even van de vakantie , Wij zien jullie maandag weer !

2017-10-13

Onze griezelige kinderboekenweek zit erop....

Wat een heerlijk thema om mee te knutselen en te werken.
Onze monsters kunt u bewonderen in de vitrine in de aula , de elfjes hangen als vleermuizen aan ons bord en de monsterlijke griezeltekeningen zijn inmiddels bijna klaar.
Helaas ging het bezoek aan illustratrice Loes Riphagen niet door vanwege ziekte van Loes , maar misschien komt er een herkansing in de komende weken.

De eerste echte toetsen zijn inmiddels ook gemaakt en ook volgende week staan er weer een aantal in de planning.
Na overleg tussen de leerkrachten is besloten toch een aantal vakken WEL mee naar huis te geven om te leren. Voor onze groep is dat de topografie. De samenvatting van de lessen krijgen de kinderen niet meer mee naar huis..... dit gaan zij op school leren.

Voor volgende week is de planning als volgt:

Woensdag taaltoets, donderdag aardrijkskunde toets en vrijdag topografie toets ( hier kan voor thuis voor geleerd worden).

En dan zit volgende week vrijdag het eerste gedeelte van het schooljaar er al weer op. Na volgende week begint de herfstakantie..... en dan beginnen we daarna met groepsdoorbrekend werken voor rekenen !

Fijn weekend !, groetjes juf Tanja en juf Nicole

2017-10-06

Samen met nog veel meer leerkrachten van Stichting Fedra hebben wij afgelopen donderdag gestaakt. Dit doen wij omdat wij willen dat er meer geld naar het onderwijs gaat en dat de werkdruk omlaag moet. Dit allebei stelt ons namelijk in staat om goed onderwijs te blijven garanderen voor uw kinderen.

Als Sleutelbloemers hadden wij de actie bedacht "Help het onderwijs verzuipt"
Deze actie hebben wij, samen met veel collega's van andere Fedra scholen die zich bij ons aansloten, gehouden op het strand van WIjk aan zee.

De tekst hebben we uitgegraven in het zand en zelf hebben wij een menselijke keten gemaakt in de branding.

De pers heeft onze actie opgemerkt en daardoor kwamen wij op de voorpagina van het NoordHollands dagblad terecht  en waren wij te zien via deze link op de website van RTVNH.

Vrijdag zijn wij weer heerlijk verder gegaan met wat we graag doen..... Lesgeven aan uw kinderen!!!
Momenteel werken we aan een griezelig thema voor de kinderboekenweek. In het kader van de kinderboekenweek gaan we volgende week ook nog op bezoek bij een illustrator.....En sluiten we de kinderboekenweek vrijdag af met een griezelig eng Sleutelpodium. Wij zingen hier het lied van de zombiedans.

Mocht uw kind dus ineens zombietrekjes gaan vertonen....dan weet u waardoor dat komt..............IMG 20171004 090029

 

 

2017-09-21

Een dagje eerder dan gepland , de verhalen uit groep 6a
Een week waarin niet heel veel byzondere dingen zijn gebeurd , maar waarin wel heel erg hard is gewerkt. We zijn onder andere bezig geweest met verhoudingstabellen bij het rekenen . Dat viel een beetje tegen...de meeste kinderen vonden dit erg moeilijk. Wat hierbij opviel is dat de kinderen die de tafels tot 10 goed beheersen hier een stuk sneller mee aan de slag konden.....Hier moet dus de komende periode hard aan gewerkt worden !!!

Morgen staat juf tanja voor de groep omdat juf Nicole een bruiloft heeft. 

Volgende week wordt wel weer een aparte week......
Allereerst de sportdag op woensdag , vervolgens op donderdag een studiedag (en de kinderen dus vrij zijn) en op vrijdag gaan we weer gewoon aan de slag.

Denkt u er ook nog om dat de rapporten weer terug naar school moeten ?
We missen nog een aantal rapporten !

 

 

2017-09-15

Gisteren was onze eerste informatieavond van dit schooljaar.
helaas hebben wij niet alle ouders gezien , maar de ouders die er wel waren hebben veel gehoord over allerlei veranderingen die er dit jaar op stapel staan.
Een aantal van die dingen zitten nog in de verkennende fase , maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.

Wij hopen op een jaar waarin we samen met jullie jullie kind kunnen laten groeien. Ieder op zijn eigen manier. Daarin is goed contact tussen leerkracht en ouders super belangrijk. Wij zullen jullie zeker benaderen als ons iets opvalt , of iets willen vragen en hopen dat jullie dat ook doen. 

De kinderen van groep 6 worden natuurlijk niet meer naar de klas gebracht , maar we staan elke ochtend aan de deur. Een korte mededeling kan altijd , en anders maken we een afspraak. Ook worden wij graag op de hoogte gehouden van belangrijke veranderingen thuis die op school kunnen doorwerken.

Samen hopen we op een gezellig en leerzaam jaar ! wij zullen ons best doen om u wekelijks op de hoogte te houden van belangrijke , maar soms ook gewoon leuke of grappige dingen die in de klas gebeuren. Verder zullen er ook regelmatig foto's worden geplaatst in het fotoboek.

 

Zeker na de sportdag.... En daarover gesproken, We kunnen nog hulp gebruiken op woensdag 27 september !

2017-09-08

JAAAAAA !!!!.... de eerste week zit er al weer op !
Vol goede moed zijn we weer van start gegaan.

Wat heerlijk om al die gezichtjes na 6 weken vakantie weer te zien. 
Vol verhalen over de vakantie ..maar toch ook wel weer zin om te beginnen.
En dat hebben wij ook , we hebben er weer zin in !

Dit jaar hebben wij natuurlijk een heel nieuwe groep. De kinderen komen uit de verschillende groepen 5 en er is een nieuw jongetje bijgekomen van een andere school.
Maar Zyed , en de rest van de kinderen zijn inmiddels helemaal aan elkaar gewend en samen is het een heerlijke enthousiaste groep kids. Wij hebben er zin in om een jaar met jullie samen , en met de kinderen te gaan werken. Want school en thuis zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Graag zien we jullie dan ook aankomende woensdag op de kennismakings (ouder) avond zodat wij jullie kunnen vertellen wat wij dit jaar van plan zijn.

In dit blog wordt u in ieder geval wekelijks op de hoogte gehouden met leuke foto's en verhaaltjes. Dus dat loont zeer zeker de moeite om regelmatiog te bekijken.

Inmiddels staan de eerste foto's ook al in het fotoalbum.....
De foto's van de kalender waarop ze hun enthousiasme uitschreeuwen.

Tot woensdag !

 

enne.....we kunnen nog ouders / grootouders / familieleden gebruiken die ons willen helpen bij de sportdag !, dus geef u snel op

 

juf Tanja en juf Nicole

In het nieuwe schooljaar!