juf MarjoleinVoor deze groep staan Daisy Delgado en Marjolein Veltrop. Daisy Delgado op maandag, donderdag en vrijdag en Marjolein Veltrop op dinsdag en woensdag.

 

Hoi allemaal!

Wat leuk dat je geinteresseerd bent naar het reilen en zeilen in groep 6/7B.

De eerste periode zit er alweer op! Wat vliegt de tijd als je het gezellig hebt in de klas! Het is altijd even afwachten hoe het gaat uitpakken wanneer de groep een nieuwe samenstelling krijgt. Er is tijd nodig om elkaar te leren kennen en een band te vormen. We willen dat de klas een plek is waarin iedereen zich veilig en thuis voelt, taakgericht kan werken en waar we ook nog plezier hebben. Afgelopen periode zijn we aan de hand van de lessen vanuit Kanjertraing hiermee bezig geweest. Dit heeft als resultaat dat er een gezellige sfeer is in de groep en er ook nog eens heel hard gewerkt wordt.

Onze hoogtepunten van afgelopen periode;

- Op het Sleutelpodium gestaan en daar het lied 6 heksen voorgedragen.

- Groep 7 heeft kinderpostzegels verkocht en hebben hiermee 409 euro opgehaald.

- Met geschiedenis hebben we gewerkt rondom het thema de Romeinen.

- Groep 7 heeft deze periode voor het eerst engels gehad en allemaal goed gescoord op de laatste toets!

- We zijn gestart met Estafette, dit is de nieuwe methode voor technisch lezen.

Na de vakantie gaan we starten met het groepsdoorbrekend rekenen. Hierbij gaan de kinderen in 2 verschillende klassen uiteen om te rekenen. Dit doen wij om de kinderen beter op hun eigen niveau te kunnen benaderen. De kinderen die meer aankunnen krijgen hierbij meer tijd en kans voor verdieping en de kinderen die het wat moeilijker vinden krijgen meer tijd voor herhaling en inoefening. Verder is het heel fijn dat de niveaus niet meer heel erg uiteen lopen zodat er uiteoindelijk meer tijd overblijft om iederen op zijn eigen niveau te helpen. Maandag gaan we starten en ook wij zijn erg benieuwd naar hoe dit zal gaan. Onze verwachtingen liggen hoog!

 

 

 

In het nieuwe schooljaar!