melanieVoor deze groep staan Melanie Clots en Hans Oosterwegel. Melanie Clots op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en Hans Oosterwegel op vrijdag.

Beste ouders en kinderen,

Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat jullie allen een gezond en liefdevol nieuwjaar mogen hebben. Maandag beginnen de scholen weer. De hele school is dan bezig met het thema de Olympische winterspelen. Erg leuk!

Maandag 22 januari beginnen de Cito-toetsen. Deze toetsen duren tot 9 februari. Maandag 29 januari is er een studiedag voor de leerkrachten, de kinderen zijn dan vrij.

Tot maandag! Groetjes meester Hans en juf Melanie!

2017-11-14

Appeltaart is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens leerzaam!

De kinderen vroegen mij een keer appeltaart te bakken. En ja, waarom ook niet toch?!

Het enige was dat iedereen een ingrediënt mee moest nemen. Harstikke fijn dat u daar aan bijgedrage heeft, want wat hebben de kinderen genoten.

Van te voren hebben wij gesproken over hygiëne en wat je allemaal nodig hebt voor een appeltaart (woordenschat). Vervolgens hebben wij het recept gelezen (taal). Als laatste hebben wij berekend hoeveel wij nodig hadden bij twee pakken mix die wij in iedere appeltaart zouden gebruiken (rekenen).

En toen was er nog de nodige samenwerking vereist om de appeltaarten te kunnen maken. Ieder groepje kreeg een taak. Juf was even vergeten te vermelden dat een mesje aan 1 kant scherp is en aan de andere kant bot. En ook was juf vergeten te melden dat het handig is de appel zo vlak mogelijk op de snijplank te leggen. Hierdoor waren er binnen een minuut al drie gewonden, maar de kinderen leken er totaal geen last van te hebben en sneden vol plezier weer door. Toch weer wat geleerd en gelukkig heeft juf hele leuke pleisters. 

Toen de taarten in de oven stonden hebben de kinderen nog even gewerkt. Alle juffen waren super jaloers en vroeg of ze een stukje mochten. Gelukkig hadden we twee taarten gebakken en doordat de taart nog lekker warm was, was het best machtig. Hierdoor hielden we over en mochten de kinderen langs de juffen een stukje taart brengen.

Wat een heerlijke middag! 

Aanstaande vrijdag krijgt u de exacte uitnodiging voor het voortgangsgesprek. Maandag, dinsdag en woensdag voer ik gesprekken. Ik kijk er naar uit u allemaal persoonlijk even te spreken over de voortgang van uw zoon of dochter.

Op naar de sinterklaastijd. Maandag komt de Sinterklaas versiering weer in de klas. Erg gezellig altijd. Vanaf vandaag kijken wij ook het sinterklaasjournaal in de klas. Komende zaterdag is de intocht in Beverwijk. Door de school hangen informatieposters. Vijf december vieren wij het op school, maar eerst nog even leuke knutsels en pepernoten maken. En ondertussen leren wij nog hard door!

Vol verwachting klopt ons hart!

Tot snel!

In het nieuwe schooljaar!