Voor deze groep staat Carlein Redeker en Andrea Haver. Carlein Redeker op maandag, dinsdag, woensdag om de week, donderdag en vrijdag en Andrea Haver op woensdag om de week.

Beste ouders,

 

Het laatste blogbericht van 2017. Gisteren was een feestje! De Kerstviering in de kerk was mooi en sfeervol. Het lopen in een hele lange rij ging erg goed. De rest van de dag verheugden de kinderen zich op het kerstdiner. En om 18.00 uur was het zover. Alle kinderen waren prachtig aangekleed en wat zagen en smaakten de zelfgemaakte hapjes allmeaal lekker! Wat fijn dat zoveel ouders hiet aan bijgedragen hebben. De kinderen hebben genoten en ik ook. Hierbij nog 3 stralende foto's:

 kerstdiner 2

kerstdiner 3

IMG 20171221 180752

Ik was erg verrast met alle lieve kaartjes en een leuk pakket van de kinderen. Wat leuk dat een groep ouders met elkaar contact heeft en mij in het zonnetje heeft gezet. Bedankt hiervoor. Het had niet gehoeven maar ik vind het wel ontzettend leuk. Ik wens iedereen een heerlijke vakantie, hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig 2018. Ik zie de kinderen graag weer op maandag 8 januari.

Groeten juf Carlein

Beste ouders,

Nog één nachtje slapen en dan is het zover! We tellen al een aantal dagen af. Morgen vieren we Kerst op school. 's Morgens vieren we Kerst in de kerk met alle kinderen van groep 1 t/m groep 8. We lopen in een hele lange rij naar de kerk. Oudere kinderen zullen naast een kleuter lopen zodat ieder kind goed begeleid wordt. Alleen al het lopen naar de kerk is ieder jaar weer een mooi moment. In de kerk zingen we met elkaar en staan we stil bij het kertsverhaal. Het is een mooi samenzijn.

's Avonds eten we met elkaar in de klas. Ieder kind mag op zijn/haar mooist naar school. En ik natuurlijk ook. Wat leuk om te zien dat veel kinderen iets lekkers meenemen morgen. We gaan genieten.

De afgelopen weken hebben we over Kerst gewerkt. Ik heb aandacht besteed aan het kerstverhaal. We hebben het kerstverhaal uitgespeeld met stokpoppen van het Kerstverhaal van Dick Bruna. De kinderen hebben mooie werkjes gemaakt en we hebben vaak kerstliedjes met elkaar gezongen. Een gezellige tijd.

kerst 1

kerst 2

Dat het ook nog gesneewd heeft zorgde ervoor dat we het kerstgevoel echt kregen. We hebben sneeuwpret gehad op het schoolplein.

sneeuw 1

sneeuw 2

Vrijdag zal ik nog foto's plaatsen van het kerstdiner. Het wordt een dag met een gouden randje en ik kijk er net als de kinderen naar uit.

Groeten juf Carlein

 

 

Beste ouders,

Wat waren de afgelopen weken leuk, gezellig en spannend! Sinterklaas kwam eindelijk naar Nederland. Vanaf het moment dat de Sint aankwam was het lokaal van groep 1/2c omgetoverd tot Sinterklaas walhalla. Er was veel ruimte voor spel en verkleden. In de bouwhoek bouwden de kinderen de stoomboot, het paleis van Sinterklaas, het grote pietenhuis en schoorstenen. Midden in de klas stond een stoomboot waar de kinderen zich konden verkleden als Sint en pieten. Ze 'vaarden' naar Nederland en eenmaal daar aangkomen kon Sinterklaas in zijn werkkamer werken en schrijven in het grote boek. De pietjes konden pakjes inpakken in de inpakkamer en deze vervolgens door de schoorsteen van de huishoek gooien zodat de kinderen in de huishoek hun cadeautjes konden uitpakken.

De bakpieten bakten pepernoten, koekjes en maakten chocoladeletters in de bakhoek (klei), ook werd er lekker geknutseld want mooie Sinterklaaswerkjes horen ook bij deze gezellige tijd. Door al deze verschillende hoeken ontstond er uitdagend spel waar de kinderen van hebben genoten.

 sint spel 1

 sint spel 2

sint spel 3

 De kinderen hebben verschillende keren geoefend met pietengym en op 4 december hebben ze allemaal hun pieten diploma gehaald. Ook hebben alle pietjes van groep 1/2c pepernoten gebakken en die smaakten erg lekker!

sint pietengym

sint pepernoten

Vandaag, 5 december, was het dan eindelijk zover. Sinterklaas kwam vandaag met zijn pieten naar De Sleutelbloem. We hadden in de klas de nachtjes afgeteld en konden niet meer wachten. Het was een feest op het schoolplein en na veel dansjes en liedjes kwam hij dan eindelijk in een oude eend het schoolplein opgereden. Nadat de pepernoten uitgedeeld waren ging iedereen naar zijn eigen klas. Sinterklaas en de pieten kwamen in de klas. We hadden een dansje en een liedje ingestudeerd en dit hebben we laten zien aan Sint en de pieten. Ook wilden sommige kinderen nog een vraag stellen aan Sinterklaas. Daarna was het tijd voor de cadeautjes. We telden met elkaar af en daarna mochten de kinderen lekker scheuren. De jongens kregen een bouwpakketje en de meisjes sjablonen om te gebruiken tijdens het tekenen.

sint pietengym 2

aankomst sint 2

aankomst sint 3

aankomt sint 1

De rest van de dag hebben de kinderen voor de laatste keer in de sinterklaashoeken gespeeld, we hebben een sinterklaasfilm gekeken en we hebben lekker buiten gespeeld. Het was een heel leuk feest! Vanwege pakjesavond mogen de kinderen morgen 6 december om 9.30 uur naar school komen. Het is niet verplicht om later te komen, de deuren zijn gewoon om 8.20 uur open en juf Andrea is in de klas. U heeft de keuze om om 8.30 uur te komen of om 9.30 uur. Inloop tussen 8.30 uur en 9.30 uur is niet gewenst.

Ondanks dat de Sinterklaastijd nu voorbij is feesten we nog lekker verder. Kerst staat voor de deur. Dat wordt vast heel gezellig en sfeervol. Over de kerstviering en het diner krijgt u binnenkort informatie.

Voor wie pakjesavond nog gaat vieren: Veel plezier vanavond.

Groeten juf Carlein 

 

Beste ouders,

Inmiddels is het november en staan de komende 2 maanden in het teken van gezellige feesten. Het eerste feest hebben we al achter de rug. Op vrijdag 10 november gingen we met alle kleutergroepen en een peutergroep van Calimero Sint-Maarten vieren in verzorgingstehuis Lommerlust. De kinderen hadden de afgelopen weken hard aan hun Gruffalo lampion gewerkt. (van het gelijknamige prentenboek) In de klas hadden we goed geoefend met zingen. In een lange rij liepen we met z'n allen naar Lommerlust. Er waren veel ouders mee die groepjes begeleidden. In Lommerlust mocht elke groep naar een verdieping en kregen de kinderen lekkere snoepjes of mandarijnen van de bewoners. Het was zowel voor de kinderen als voor de bewoners een feest. Eenmaal weer terug op school bekeken we in de kring de buit. Wat hadden de kinderen veel snoep gekregen! We hebben alles eerlijk verdeeld. Hopelijk heeft u afgelopen zaterdag 11 november ook een leuk Sint-Maarten feest gehad met uw kind/kinderen.

IMG 20171110 WA0002

 

IMG 20171110 103949

IMG 20171110 132716

De kinderen hebben veel zin in de feesttijd die gaat komen. Ik heb daar als leerkracht natuurlijk ook veel zin in. Het is ieder jaar weer een gezellige, spannende tijd. Voor jonge kinderen is de Sinterklaasperiode extra spannend. Door de spanning en verschillende activiteiten raken de kinderen eerder vermoeid. Op tijd naar bed gaan is geen overbodige luxe voor uw kind. (19.00-19.30 uur) Wij kijken iedere dag met de kinderen naar het Sinterklaasjournaal. a.s. zaterdag komt Sinterklaas dan eindelijk aan in Nederland. Gemeente Beverwijk organiseert een gezellige avond intocht. Er hangen posters in de school met informatie.

Volgende week vinden de oudergesprekken plaats. Ik heb van veel ouders al een briefje terug waarop voorkeuren staan. Mocht u dit nog niet gedaan hebben dan kunt u dit briefje morgen nog inleveren. a.s. vrijdag krijgt u een briefje terug met exacte tijd. Fijn dat ik u volgende week allemaal persoonlijk spreek over de ontwikkeling van uw kind.

Ik wens u allemaal een fijne feesttijd toe. Vol verwachting klopt ons hart....

Groeten juf Carlein

 

Beste ouders,

De herfstvakantie is begonnen en dat betekent dat de eerste 7 weken van het schooljaar er alweer op zitten. Wat zijn de eerste weken omgevlogen! De kinderen van groep 1/2c kennen elkaar nu goed. Er zijn alweer een aantal nieuwe kinderen bijgekomen. Wat gezellig! Welkom lieve Elif, Tijs, Yakub, Rens, Julie, Melisa, Léon en Ali. Een aantal van deze kinderen komen uit de klas van juf José. Een aantal kinderen zijn 4 geworden in of net na de zomervakantie. Elif en Ali zijn al 5 en komen van een andere school. Ik hoop dat iedereen het naar zijn zin zal hebben in groep 1/2c. De eerste week van het nieuwe schooljaar stond in het teken van elkaar leren kennen, de materialen in de klas leren kennen, het opruimen en de omgang met elkaar. Daarna startten we met het eerste thema: Wonen.

De kinderen hebben van alles geleerd over verschillende huizen, hoe huizen gebouwd worden, wat voor huizen er allemaal zijn en welke kamers er in een huis zitten. We deden veel taal en rekenactiviteiten rond dit thema. Ook hebben we lekker geknutseld. Het was een interessant thema. In de huishoek werd het ritueel van eten, wassen en slapen nagespeeld en in de bouwhoek en constructiehoek bouwden de kinderen prachige huizen.

Tussendoor hadden we ook nog sportdag op school. Er was veel hulp van ouders. Hartelijk bedankt als u geholpen heeft deze ochtend. De kinderen hebben zich goed vermaakt en voelden zich topfit! U kunt nog even nagenieten met onderstaande foto's:

sportdag 1

sportdag 2

sportdag 4

Begin oktober begon de kinderboekenweek. Dit jaar was het thema: Griezelen! We startten de kinderboekenweek met een speurtocht door de school. Alle leekrachten waren als een griezel verkleed uit een kinderboek. Juf Carlein was niet in de klas. 'De Gruffalo' was die ochtend de juf in groep 1/2c. Dat was best wel even spannend maar al snel hadden de kinderen door dat De Gruffalo heel aardig was en geen gevaarlijke griezel was. De kinderen mochten samen met een kind uit een hogere groep door de school lopen om de griezels te zoeken en te ontdekken bij welk kinderboek zij hoorden. We sloten 1,5 week later de kinderboekenweek af met een Sleutelpodium over griezelen. Groep 1/2c deed een dans: De monstershake. Iedereen deed heel goed mee op het podium. De foto's laten zien hoe goed de kinderen het deden:

sleutelpodium 3

sleutelpodium 2

sleutelpodium 1

Na 4 weken gewerkt te hebben over hoe mensen wonen zijn we geleidelijk overgestapt naar 'wonen in het bos'. Dieren wonen op verschillende plekken in het bos en daar valt van alles over te leren. De herfst wordt ook uitgebreid behandeld en vandaag (20 oktober) hebben we de laatste dag voor de herfstvakantie zelf ook erg genoten in het bos. We gingen namelijk een kabouterspeurtocht doen in het bos rondom kinderboerderij de Baak. De kinderen zochten naar kabouters in het bos en deden kabouteropdrachten. Het was ontzettend leuk! De baak organiseert regelmatig leuke activiteiten na schooltijd of in het weekend. Het is de moeite waard om eens op de website te kijken: http://www.kinderboerderijdebaak.nl/ U kunt nog meegenieten van de speurtocht door onderstaande foto's te bekijken:

 kabouterbos 1

kabouterbos 2

kabouterbos 3

kabouterbos 4

Ik heb de eerste weken van het nieuwe schooljaar heerlijk met de kinderen gewerkt. Er zitten nu 23 kinderen in groep 1/2c. Na de herfstvakantie komen er weer 2 nieuwe kinderen wennen. Zo wordt de groep al aardig groot maar dat is ook wel erg gezellig! Na de vakantie komt Sint-Maarten al erg dichtbij. We zijn al gestart met het maken van lampionnen. Na de vakantie maken we ze af. op 10 november zullen we een bezoek brengen met onze mooie lampions aan verzorgingstehuis Lommerlust. Na de vakantie hoort u hier meer over. Ik wens u en uw gezin een fijne herfstvakantie. Ik zie de kinderen graag weer op maandag 30 oktober. Geniet ervan!

Vakantiegroeten van (juf) Carlein

 

 

In het nieuwe schooljaar!