juf LuciaVoor deze groep staan Lucia Sanders en Sophia Veer. Lucia Sanders op maandag, dinsdag en vrijdag om de week en Sophia Veer op woensdag, donderdag en vrijdag om de week.

 
 

29-3-2018 Groep1-2b Paasfeest

Beste ouders en verzorgers, 

Het is paasfeest in groep 1-2b! 

Alle kinderen kwamen binnen met een heerlijk ontbijt. Mmm, wat hebben we lekker en gezellig gegeten! Ondertussen heeft de leerkracht verhalen voorgelezen over paaseitjes zoeken. Vlak daarna kwam de echte paashaas binnen! De paashaas heeft op het kleuterplein paaseitjes en haasjes verstopt. Het ontbijt was op, dus jas aan en op zoek naar de paaseieren en haasjes! De kinderen deden erg hun best. 

In de klas hebben we daarna lekker gewerkt en gespeeld. We hebben de tuinkers klaargemaakt zodat elk kind deze met Pasen thuis kan verzorgen. Wie weet groeit er al iets. 

Na de paasdagen gaan we verder met het thema groeien en bloeien. Eerst hebben we ons gericht op bloemen, nu gaan we werken over jonge dieren. 

We wensen iedereen hele fijne paasdagen! 

Met vriendelijke groet, 

Juf Lucia en Juf Sophia

8-12-2017 Groep 1-2b Kerst

De Sint is weer terug naar Spanje met zijn pieten. Wat was het een gezellig Sinterklaasfeest op school. De kinderen hebben genoten van alles. 

Een paar dagen later is de school en de klas alweer omgetoverd in een gezellige kerstsfeer. De kerstboom staat met zijn slingers, kerstballen en de piek. De lichtjes hangen en de eerste knutselwerkjes zijn klaar. De kerstman met vrolijk bungelende armen en benen. 

De huishoek wordt al gezellig gemaakt door de kinderen met kerstspulletjes en we hebben ook een kerstwinkeltje in de klas waar de kinderen kunnen kerstshoppen. 

In de gymzaal hebben we twee leuke spellessen gehad over thema kerst. De start van de les was een stopdans op kerstmuziek. De tweede activiteit dansen en zingen in de kring met een liedje over de kerstman. De derde activiteit een tikspel, waarbij de tikker een jute zak heeft en alle andere kinderen een kerstbal hebben (een plastic bal). Als je wordt getikt dan ben je af en moet de kerstbal bij de kerstman in de jute zak. Maar.... als je de kerstbal laat vallen, is deze stuk en ben je ook af. De kinderen vonden het erg leuk! Ter afsluiting een kring/rekenspel. De kerstman moest zitten in de kring en zijn ogen dicht houden. De andere kinderen deden heel voorzichtig hoepels om de kerstman heen. De kerstman moest raden hoeveel hoepels er om hem heen lagen. Een heel spannend spel!

Wij wensen de ouders en kinderen veel plezier met het uitzoeken een mooie kerstboom. Op naar een gezellig kerstfeest!

Met vriendelijke groet, 

Juf Lucia en juf Sophia

 

 

2017-10-18 Groep 1-2b In het bos

Beste ouders en kinderen, 

Wat vliegt de tijd! Het is alweer herfst. Na het thema 'Zo wonen wij' zijn we overgegaan naar het nieuwe thema 'In het bos'. Na al het timmeren in de klas met echte hamers hebben we nu plaats gemaakt voor het maken van heksensoep, mmm! De zandtafel was een bouwplaats en is nu een ware speelplek voor de kinderen met potten, soeplepels, zand, kastanjes, eikeltjes, dennenappel, takjes, blaadjes en jawel spinnen! Pas maar op, want straks veranderen we nog in kikkers!

In de klas hebben we een boomhut gemaakt waar de kinderen lekker in kunnen spelen. Vorige week hebben we samen echte heksencake gemaakt uit het receptenboek met 1 oog. Er gingen onder andere vier ogen in en keuteltjes, maar het smaakte reuze lekker. 

Er zijn alweer leuke activiteiten geweest met de kinderen van groep 1-2b: de sportdag van eind september was een succes. De kinderen kregen na afloop een geheel eigen diploma. We hebben vorige week op het podium gestaan met het dansje Grote groene griezelmonster ter afsluiting van de kinderboekenweek. 

We gaan verder met het maken van een eigen spinnenweb, de meisjes in de klas zijn echt brei-oma's. We hebben enorm gelachen. 

Wij wensen iedereen alvast een heerlijke herfstvakantie!

Groetjes juf Lucia en juf Sophia

 

 

 

 

In het nieuwe schooljaar!