Voor deze groep staan Marjon Olthoff en Andrea Haver. Marjon Olthoff op maandag, dinsdag en woensdag om de week en Andrea Haver op woensdag om de week, donderdag en vrijdag.

14-02-2018

We zijn met de hele school al een paar weken hard aan het werk over het thema: Olympische Winterspelen/ winter/sneeuw/ schaatsen en skiën. Daarom zijn we vandaag met onze groep naar Snow Planet geweest. Er waren ouders mee om ons te brengen en om te helpen in de sneeuw. Er waren sleetjes, we mochten op een lopende band naar boven, of we mochten klimmen naar boven en dan glijden of lopen of rennen naar beneden. We waren allemaal warm aangekleed, dat was maar goed ook, want het was echt wel koud hoor! Maar wat hebben we een plezier gehad. We konden ook kijken bij het skiën. Na een uurtje gingen we naar het restaurant, daar kregen we warme chocomel met slagroom en werden we weer lekker warm. Pappa's en mamma's: bedankt voor jullie hulp, dit was echt leuk!

IMG 20180214 WA0001IMG 20180214 WA0002IMG 20180214 WA0000

Even bijpraten met groep 1/2 a

Sint Maarten:

Wat was het leuk om met alle kleutergroepen en een peutergroep van Calimero naar Zorgcentrum Lommerlust te gaan! We hebben de bewoners blij gemaakt met het zingen van Sint Maarten liedjes, onze lampionnen en gezellige praatjes. Natuurlijk kregen we als dank daarvoor veel lekkere  dingen. Na een bekertje limonade in het restaurant, liepen we in een lange rij weer terug naar school! Dank aan de ouders die met ons meeliepen en een groepje begeleid hebben!

 IMG 20180216 WA0003IPads:

Sinds kort hebben we in onze groep drie IPads om educatieve spelletjes op te spelen. De kinderen vinden dat prachtig en zijn er ook heel handig mee. Ze hadden ook veel plezier, want voordat juf het goed en wel in de gaten had, waren er al diverse foto’s en filmpjes mee gemaakt!

 

Nog één nachtje slapen en het is 5 december. …..

We hebben leuk in de Sinthoek gespeeld en we hebben onze schoenen gezet voor de haard. Ze werden gevuld met mooie tollen, waar de kinderen erg blij mee waren! We hebben een super leuke Pieten-gymles gehad  en allen ons Pietendiploma gehaald! Lopen op hoge smalle daken, klimmen aan een touw omhoog, glijden naar beneden,  cadeautjes in de schoorsteen werpen……. Het ging goed! En nu zijn we in afwachting van de komst van Sinterklaas op de Sleutelbloem! Spannend en leuk!

IMG 20180216 WA0002IMG 20180216 WA0001

 

2017-10-24

Griezelen tijdens de kinderboeken-week………………

Wat hadden we een leuke start van de kinderboeken-week! Alle kinderen mochten op zoek naar griezelig verklede personen uit boeken, uitgebeeld door hun juf of meester. En dat was best spannend, maar ook heel leuk! We zagen spoken en Roodkapje, een heks en Kapitein Haak en vele anderen.

Tijdens het Sleutelpodium werd de kinderboeken-week afgesloten met een spetterende,  griezelige voorstelling door verschillende groepen. Zo deed onze groep het sprookje Roodkapje! Het liedje werd mooi gezongen door alle kinderen van onze klas en er werd  toneelgespeeld. Een van de kinderen regelde het geluid van deurgeklop, we hadden Roodkapje, haar moeder en haar grootmoeder, twee jagers en natuurlijk de Grote Boze Wolf!

Het was heel leuk om te zien hoe de kinderen elkaar probeerden te helpen,  door bijvoorbeeld iets te helpen onthouden of voor te zeggen… Toen Roodkapje en Grootmoeder door de wolf waren opgegeten, was het wachten nog op de jager,  die de buik van de wolf zou open maken. Maar toen er gevraagd werd wie er dan kwam helpen, riep een van de kinderen luid:…………. De slager!

Kortom: het was erg leuk en we gaan dit sprookje  vast nog vaker spelen in de klas.

 IMG 20171004 090029

Op zoek naar kabouters:

Vorige vrijdag op 20 oktober hadden we een kabouterspeurtocht bij De Baak. Het was zelfs in de vroege ochtend nog even spannend of deze door kon gaan, want iedereen was net in een flinke regenbui op school gekomen en het weer zag er somber uit. Maar…………we gingen toch en we hadden geluk! Het bleef droog en zelfs het zonnetje kwam later nog even door!  

En wat was het leuk!! We moesten een slootje over, waar aan de overkant een schatkist stond met kaboutermutsjes. Gauw de mutsjes opgezet en op zoek naar de kabouters in het bos. We hadden opdrachten voor onderweg en moesten herfstspullen verzamelen voor de kaboutersoep. Volgend jaar weer? Ik hoop het!

En dank aan degenen die ons hebben gereden en de kinderen hebben begeleid!!

 IMG 20180216 WA0005IMG 2495

In het nieuwe schooljaar!